Program pentru tineri
Întâlnirea tinerilor: săptămânal odată se întâlnesc tineri cu scaun cu rotile şi alţi tineri. Ţelul întâlnirilor este să se simtă bine împreună, să împărtăşească gândurile şi problemele, să-şi spună părerea, punctul de vedere sub îndrumarea câte unui consilier „spiritual". Cu ocazia întâlnirii au loc discuţii profunde, vizionări de film, creaţie, educare sufletească. Scopul este ca tinerii şi cei limitaţi în mişcare să aibă ocazia unei distracţii puţin „mai profunde". Locaţia variază între sediul fundaţiei şi Parohia Inima lui Iisus.
Ansamblul principele Sfântul Imre
Este un grup de tineri, care fără regrete sacrifică timp şi energie pentru a învăţa şi a prezenta jocuri de mistere. Probele, experienţa reprezentaţiilor formează o comunitate din grupa de tineri. Scopul ansamblului este ca reprezentaţia lor să atingă sufletele şi să îi întărească în credinţă pe spectatori. Temele jocurilor de mistere sunt luate din sărbătorile creştine precum şi din viaţa sfinţilor maghiari. Principala reprezentaţie este Patimile lui Iisus, care are durata de 36 de minute. Ansamblul amator format din voluntari are şi pagină web: www.szentimretarsulat.wix.com/passion .
În 2015 Ansamblul Sfântul Imre a devenit parte a EuroPatimi, care întruneşte reprezentaţiile patimilor din întreaga Europă.
Şcoala altfel
Oferim un program elevilor de 14-18 ani în cursul săptămânii Şcoala altfel. Clasele care sosesc la sediul fundaţiei primesc o vedere internă a vieţii fundaţiei şi se pot întâlni cu cei cu deficienţe motorii, care fiind grupul ţintă al fundaţiei povestesc despre faptul, că se poate trăi şi „altfel", aducând exemple din viaţa proprie.
Despre mine vorbeşti?! – weekend pentru adolescenţi
În vacanţa de iarnă cei de 14-18 ani „se mută" la sediul fundaţiei „să discute problemele lumii" într-o atmosferă plăcută. Ţelul programului este, ca adolescenţii, tinerii să caute şi să găsească acele valori, după care să-şi clădească viitorul.
Tabăra imagine în oglindă de autocunoaştere pentru adolescenţi
Tabăra de o săptămână din luna iulie constă din activităţi de autocunoaştere, de studiu al Bibliei şi de artă având ca principal scop educarea spirituală şi intelectuală a adolescenţilor. Tabăra se desfăşoară cu ajutorul accesoriilor moderne, a metodelor adecvate şi a specialiştilor dedicaţi precum şi a voluntarilor.
Drumeţia cu rugăciune Márton Áron – Exerciţiu sufletesc cu drumeţie prin natură
Organizăm în luna iulie a fiecărui an drumeţia cu rugăciune Márton Áron. Ţelul programului este, să arate calea găsirii vocaţiei tinerilor, care îl caută pe Dumnezeu şi pe sine însuşi. Însoţitori: un călugăr iezuit şi îndrumători în spiritualitatea lui Inigo de Loyola.